Επικοινωνία

«ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ»

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργάνωσε στις 30 Νοεμβρίου τον ιστιοπλοϊκό αγώνα σκαφών Ανοιχτής Θάλασσας με την επωνυμία «ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ» στη μνήμη του πρόσφατα θανόντος μέλους του και επιφανούς πατρινού πρωταθλητή Σπύρου Τσικλητήρα.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα είναι ότι  οι κυβερνήτες αγωνίζονται μόνοι τους χωρίς πλήρωμα. Η διαδρομή ήταν Πάτρα-Κρυονέρι-Πάτρα 16ν.μ., η άπνοια, όμως, ανάγκασε την Επιτροπή Αγώνα να κάνει επιβράχυνση και να πάρει τερματισμούς στο Κρυονέρι.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή τα σκάφη ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ με τον Ι. Παπαναστασίου, IRIDINI με το Γ. Νικολάτο, CHER με το Δ. Δραμισιώτη, ΕΥ με το Χρ. Παναγόπουλο, ΝΗΠΕΝΘΕΣ με το Δ. Γεωργίου, ROSA F. με τον Α. Φάκο, ΦΟΙΒΗ με το Χ. Κανδρή, TIMOUN με το Γ. Καράμπελα, NAGISSA με το Φ. Κορμπέτ, BLUE PILGRIM με το Σπ. Καψάσκη, ΧΥΜΟΥΛΗΣ με το Γ. Χύμα, ΟΝΑΡ με το Γ.Αντύπα και FAST BILL με το Βασίλη Καρπούζα.

Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Ο αγώνας δεν ήταν ενταγμένος στο ετήσιο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

1η ΝΙΚΗ σκάφος IRIDINΙ με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο

2η ΝΙΚΗ σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη το Χάρη Κανδρή

3η ΝΙΚΗ σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "ΑΧΑΙΟΣ 2008"

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή 100 αθλητών από 10 συλλόγους της ευρύτερης περιφέρειας Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων αλλά και πλήθος φίλων της Ιστιοπλοΐας έγινε και φέτος ο Διασυλλογικός Αγώνας “ΑΧΑΙΟΣ 2008” με την ευγενική χορηγία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.. Την πρώτη ημέρα στην περιοχή έπνεε ισχυρός ΒΒΑ άνεμος εντάσεως έως 7 bft που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών. Την ημέρα αυτή έγινε θεωρητικό μάθημα ιστιοπλοΐας από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή και Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων κ. Χριστόνικο Γιαννίρη. Την επόμενη ημέρα με ΒΒΑ άνεμο περί τα 4 bft διεξήχθησαν τρεις ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία με ιδιαίτερη επιτυχία τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά οργανωτικά.

Οι αθλητές με ζήλο και επιμονή απέδειξαν την προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι προπονητές τους με τη στήριξη των συλλόγων τους. Ιδιαίτερη διάκριση από πλευράς αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στη κατηγορία Laser 4.7 1ος Μπατιστάτος Κωνσταντίνος και 3ος Σιμάκης Παναγιώτης ενώ στην κατηγορία Optimist Junior 2η Νικολάου Αντζελίν.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Aρ. Αδαμόπουλου, αφού δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης με τους εκπροσώπους των ομίλων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τους ενημέρωσε για το νέο πλάνο δράσης της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία προς τους γονείς και αθλητές με θέμα «Διατροφικές Οδηγίες για Αθλητές Ιστιοπλοΐας», από τον ιατρό και μέλος της Ε.Α.Θ. της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Αχαΐας κα Νατάσσα Ράγιου,  η Αντινομάρχης Αχαΐας κα Χρυσανθακοπούλου Γεωργία, ο Υπολιμενάρχης Πατρών κ. Μουζάκης Χαράλαμπος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τρικόγιας Παναγιώτης και ο κ. Μπακάλης από την Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, οι οποίοι απένειμαν τα έπαθλα στους διακριθέντες. Η Βουλευτής Αχαΐας και φίλη του Ομίλου κα Νατάσσα Ράγιου δεσμεύτηκε να προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία το αίτημα για εύρεση φορέα υλοποίησης της εγκεκριμένης προ-μελέτης για την κατασκευή ναυταθλητικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ως χορηγό, το Λιμεναρχείο Πατρών για τη διάθεση περιπολικού σκάφους κατά τη διάρκεια των αγώνων, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ερυθρό Σταυρό και τη Δ/νση του κυλικείου για την τροφοδοσία των πληρωμάτων.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LASER 4,7 ΑΓΟΡΙΩΝ

1η ΝΙΚΗ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

2η ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

του Α.Ι.Ο.ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ

3η ΝΙΚΗ ΣΙΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LASER 4,7 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

του Α.Ι.Ο.ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ

2η ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΜΑ ΝΑΣΙΑ

του Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ

3η ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

του Ν.Α.Σ.Π. ΝΕΣΤΩΡ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LASER RDL

1η ΝΙΚΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

του Α.Ι.Ο.ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ

2η ΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΙΑΣΩΝ-    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

του Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

3η ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

του Ν.Ο.ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ

1η ΝΙΚΗ ΖΕΡΒΑΣ ΗΛΙΑΣ

του Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ

2η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

του Α.Ι.Ο. ΡΟΥ ΙΑΣΩΝ

3η ΝΙΚΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

του Ν.Ο.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η ΝΙΚΗ ΚΥΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑ

του Α.Ι.Ο.ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ

2η ΝΙΚΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

του Ν.Ο.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

3η ΝΙΚΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

του Ν.Ο.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ OPTIMIST JUNIOR

1η ΝΙΚΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

του Ν.Ο.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

2η ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΖΕΛΙΝ

του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

3η ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

του Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ


ΑΓΩΝΑΣ «ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο εξ αναβολής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας «ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» με 1η διαδρομή ΠΑΤΡΑ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΠΑΤΡΑ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ 22,2ν.μ. και 2η ΠΑΤΡΑ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΠΑΤΡΑ 14,8ν.μ.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

1η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Στέφανο Καξίρα, Παναγιώτη Τσίγκανο, Θέμη Κολυβά, Θεόδωρο Αναστασίου και Ειρήνη-Κωνσταντίνα Νικολάτου.

2η νίκη σκάφος ΜΙΝΑ με κυβερνήτη το Γεώργιο Λιόπετα και πλήρωμα τους Ορέστη Λιόπετα, Ιωάννη Πανδρεμένο και Χριστόφορο Χατζηκόμη.

3η νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα τους Νικόλαο Καλατζή, Ειρήνη Βογιατζή, Αντώνη Δραμισιώτη, και Ελένη Θεοδωροπούλου.


ΑΓΩΝΑΣ «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ» με 1η διαδρομή ΠΑΤΡΑ-ΦΙΔΑΡΗΣ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ και 2η ΚΡΥΟΝΕΡΙ - ΠΑΤΡΑ.

Τα αποτελέσματα του αγώνα  έχουν ως εξής:

1η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Λιναρδάτο Παναγιώτη και πλήρωμα τους Γοίβο Γιούργα και Βασιλικη Κατσιάδα.

2η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη το Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Αναστάσιο Φραγκόπουλο, Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο,  Αποστόλη Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Ανδρικόπουλο, Μάγδα Μούρτου, Ιωάννα Κομηνάτου και Χρύσα Καρύμπαλη.

3η νίκη σκάφος ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη το Δημοσθένη Παπαμήτρου και πλήρωμα τους Κώστα Καλογερόπουλο, Παναγιώτη Βλάχο, Λευκοθέα Τσόγκα, Μεντζέλο Μολοχίτη και Χρήστο Σπανόπουλο.


«ΑΓΩΝΑΣ ΑΙΓΙΟΥ» 

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο ένας ακόμη αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2008 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Μετά από αρκετά χρόνια, οι δύο γειτονικοί όμιλοι (ο ΙΝΟΑ από το Αίγιο και ο ΙΟΠ από την Πάτρα) διοργάνωσαν από κοινού ένα αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το διήμερο στον Κορινθιακό. Οι συμμετοχές έφτασαν τις είκοσι, με τα μισά περίπου σκάφη να είναι από τη δύναμη του ΙΝΟΑ. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, γιατί τα σκάφη που ήρθαν από το Αίγιο διένυσαν συνολικά τη διπλάσια απόσταση προκειμένου να συμμετάσχουν και μάλιστα με καιρό που ξεπερνούσε τα 5Β στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Είναι δείγμα της θέλησης των μελών του ΙΝΟΑ για συμμετοχή σε αγώνες από κοινού με τα σκάφη του ΙΟΠ. Η φιλοξενία των συμμετεχόντων ήταν προσεκτικά οργανωμένη τόσο όσο αφορά στον ελλιμενισμό των σκαφών στις εγκαταστάσεις του ΙΝΟΑ αλλά και στη δεξίωση το βράδυ του Σαββάτου σε έναν πολύ όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, αποκλειστικά για τους ιστιοπλόους του αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΙΝΟΑ για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης και σίγουρα στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς θα συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένας αγώνας που θα διεξαχθεί από κοινού από τους δύο Ομίλους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος το Σάββατο στην ιστιοδρομία Ρίο – Πάτρα, όπου η ένταση του ανέμου αυξανόταν συνεχώς όσο τα σκάφη πλησίαζαν στο Αίγιο και ξεπερνούσε κατά πολύ τους 20 κόμβους (5Β-6Β). Η πλεύση ήταν πρύμα, ελάχιστα, όμως, σκάφη βιράρισαν τα μπαλόνια τους. Οι περισσότεροι κυβερνήτες προτίμησαν μια πιο συντηρητική και ασφαλή τακτική. Έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητες των σκαφών ήταν αρκετά υψηλές με το πρώτο σκάφος «Βερενίκη» να καλύπτει τη διαδρομή σε 1 ώρα και 58 λεπτά (μέσο όρο 8,5ν.μ.). Την Κυριακή η ένταση του ανέμου έπεσε, η πλεύση, όμως, ήταν όρτσα και αυτό πρόσφερε για άλλη μια φορά εξαιρετικό θέαμα. Οι διαφορές μεταξύ των σκαφών στην αρχή του αγώνα ήταν μικρές και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία μίλια του αγώνα. Τα σκάφη που προτίμησαν να πλεύσουν κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου βρήκαν αρκετό αέρα με λίγο κύμα αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα σκάφη που διάλεξαν την αντίθετη πλευρά του στίβου.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη και πλήρωμα τους Πόπη Σάνη, Κώστα Μίαρη, Λάμπρο Χάρη, Χρήστο Σπανόπουλο, Γιάννη Κωββαίο, και Άγγελο Γκοτσίνα.

2η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη τον Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά, Παναγιώτη Χασαπόπουλο, Παναγιώτη Τσίγκανο και Στέφανο Καξίρα.

3η νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη το Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο και Αναστάσιο Κελέτση.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΚΙΡΚΗ ΙΙ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο και πλήρωμα τους Δημήτρη Αποστολόπουλο, Ιωάννη Νομικό και Νίκο Γιουρούκο.

2η νίκη σκάφος ΒΑΣΙΛΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ιωάννη Κρούτση και πλήρωμα τους Θεόδωρο Κρούτση, Σπύρο Χριστάρα, Θεόδωρο Αναστασίου και Γεράσιμο Ανδρικόπουλο.

3η νίκη σκάφος DAMOCLES με κυβερνήτη το Δημήτρη Τσελίκα και πλήρωμα τους Μάρκο Χατζητάσκο και Στέφανο Γράψα.

Επόμενος αγώνας του προγράμματος, ο αγώνας “Αρχαία Καλυδώνα” το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.                                      

20η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΟΝΙΟΥ 2008 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 20η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου που διοργάνωσε, φέτος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από αγωνιστικής πλευράς.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε από 3 έως 10 Αυγούστου με διαδρομές Λευκίμμη – Λευκάδα, Λευκάδα – Ιθάκη, Ιθάκη – Σάμη και Σάμη – Ζάκυνθος.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε στον αγώνα με 14 σκάφη αθλητών του, πολλοί από τους οποίους σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, το σκάφος ΩΚΥΡΡΟΗ με κυβερνήτη το Γιώργο Θεοδώρου κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ORC INTERNATIONAL ΙΙ και την  3η θέση στη Γενική Κατάταξη ORC INTERNATIONAL, έχοντας κερδίσει την 1η θέση στην 2η και 4η ιστιοδρομία και τη 2η θέση στην 1η, ενώ το σκάφος SIBA με κυβερνήτη το Θύμιο Μπούντα κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ORC CLUB ΙΙ και την 3η θέση στην Γενική Κατάταξη ORC CLUB, έχοντας κερδίσει την 1η θέση στη 2η και 3η ιστιοδρομία, τη 2η θέση στην 4η και την 3η θέση στην 1η ιστιοδρομία.

Επίσης, στην κατηγορία ORC INTERNATIONAL ΙΙΙ το σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη το Δημήτρη Γεωργίου κατέκτησε τη 2η θέση έχοντας κερδίσει την 2η θέση στη 2η ιστιοδρομία και την 3η θέση στην 3η και το σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη τον Αριστείδη Σιμάκη την 3η θέση, έχοντας κερδίσει τη 2η θέση στην 3η ιστιοδρομία και την 3η θέση στη 2η και 4η ιστιοδρομία.

Στις επιμέρους ιστιοδρομίες διακρίθηκαν τα σκάφη ΣΟΦΙΑ με κυβερνήτη τον Κώστα Μαλαμή που κέρδισε τη 2η θέση στην 4η ιστιοδρομία με διαδρομή Σάμη-Ζάκυνθο και την 3η θέση στην 1η ιστιοδρομία με διαδρομή Λευκίμμη-Λευκάδα στην κατηγορία ORC INTERNATIONAL ΙΙΙ, το σκάφος CHER  με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη που κέρδισε τη 2η θέση στη 3η ιστιοδρομία και διαδρομή Ιθάκη – Σάμη στην κατηγορία ORC CLUB ΙΙ και τα σκάφη CALYPSO με κυβερνήτη το Ντάνο Λυγίζο και ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη τον Κώστα Καλογερόπουλο που κέρδισαν την 3η θέση στην 1η ιστιοδρομία με διαδρομή Λευκίμμη–Λευκάδα στις κατηγορίες ORC INTERNATIONAL ΙΙ και IRC αντίστοιχα.

Με τη λήξη της 20ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου, ο Ι.Ο. Πατρών ανέλαβε τη διεξαγωγή της 21ης Δ.Ι.Ε.Ιονίου 2009 και έχει, ήδη, ξεκινήσει τις διεργασίες για την άρτια διοργάνωσή της.


Αγώνας ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο 12-07-08 πραγματοποιήθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ» με διαδρομή Πάτρα–Οξιά–Πάτρα 60ν.μ.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

1η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη τον Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά και Παναγιώτη Χασαπόπουλο.

2η νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη το Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Βασίλη Μίαμη, Χρήστο Μπάμπαλη και Γιώργο Τσάνη.

.3η νίκη σκάφος ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη τον Κώστα Καλογερόπουλο και πλήρωμα τους Ιωάννη Αντωνόπουλο, Παναγιώτη Βλάχο, Νίκο Γιαννακόπουλο, Μεντζέλο Μολοχίτη, Δημοσθένη Παπαμήτρου και Λευκοθέα Τσόγκα.


Αγώνας ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το Σάββατο 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο έκτος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2008.

Η ιστιοδρομία ήταν καθαρά τεχνική και τα σκάφη έπρεπε να εκτελέσουν δύο φορές μια διαδρομή όρτσα-πρύμα 7ν.μ.. Ο μαΐστρος του καλοκαιριού ήταν ο πλέον κατάλληλος για να γίνει ένας τέτοιος αγώνας και βοήθησε τα πληρώματα των σκαφών να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους. Η ορατότητα του στίβου από την ξηρά πρόσφερε για ακόμη μία φορά ένα απολαυστικό θέαμα για τους λουόμενους στις γειτονικές παραλίες αλλά και τους φίλους τους αθλήματος (που όλο και πληθαίνουν), οι οποίοι φρόντισαν να πάρουν θέση είτε στις καφετέριες της παραλίας είτε στο εντευκτήριο του Ομίλου, πίνοντας τον καφέ τους ή το ουζάκι τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μάχη για τη νίκη δόθηκε για άλλη μια φορά μεταξύ των σκαφών, «Βερενίκη» και «Μιχάλης». Το «Βερενίκη» πέρασε πρώτο τη γραμμή εκκίνησης ακολουθούμενο από το «Μιχάλης» και το «Φοίβη». Αμέσως όμως μετά τη διέλευση της σημαδούρας των όρτσα το πλήρωμα του «Βερενίκη» απέδειξε ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις έχει αποτελέσματα στον αγώνα. Το πλήρωμα εκτέλεσε αλάνθαστα όλες τις κινήσεις και το «Βερενίκη» δημιούργησε μια διαφορά που του επέτρεψε να περάσει πρώτο τη γραμμή τερματισμού κερδίζοντας την κατηγορία του.  

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη και πλήρωμα τους Γιάννη Κωββαίο, Κώστα Μίαρη, Άγγελο Γκοτσίνα και Σπύρο Κωνσταντινόπουλο

2η νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη το Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Χρήστο Αντωνίου, Ιάσονα Κανδρή και Ευάγγελο Σκόνδρα.

.3η νίκη σκάφος ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη τον Κώστα Καλογερόπουλο και πλήρωμα τους Ιωάννη Αντωνόπουλο, Παναγιώτη Βλάχο, Στέλλα Μαρούδη, Μεντζέλο Μολοχίτη, Δημοσθένη Παπαμήτρου και Γιώργο Μπέμπο.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΧΡΙΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη το Θεόδωρο Φωτόπουλο και πλήρωμα τη Χριστίνα Φωτοπούλου.

2η νίκη σκάφος ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ με κυβερνήτη το Δημάρατο Τουλιάτο και πλήρωμα τους Σωτήρη Αθηνέλη και Αλέξανδρο Χρονόπουλο.

3η νίκη σκάφος ΟΝΑΡ με κυβερνήτη το Δημήτρη Αντύπα και πλήρωμα τους Γεώργιο-Μάριο Αντύπα, Ανδρέα Γεωργόπουλο και Γεώργιο-Ιάσονα Γεωργόπουλο.                                              


Αγώνας ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Την Κυριακή 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο πέμπτος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2008 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, αφιερωμένος σε έναν άλλο μεγάλο αγώνα, τον αγώνα κατά των ναρκωτικών αλλά και της απεξάρτησης και επανένταξης των πρώην χρηστών.

Τρεις σημαδούρες όριζαν μία τριγωνική διαδρομή που περιλάμβανε τις τρεις βασικές πλεύσεις (όρτσα-πρύμα-πλαγιοδρομία) και έπρεπε να εκτελεστεί δύο φορές. Η ένταση του Βοριά που ήταν σταθερή στους 20 κόμβους (5Β), η ορατότητα του στίβου από την ξηρά αλλά και ο έντονος συναγωνισμός μεταξύ των σκαφών, δημιούργησαν ένα θέμα εντυπωσιακό που απόλαυσαν τόσο τα πληρώματα των σκαφών όσο και οι θεατές – λουόμενοι από τις γειτονικές παραλίες.

Η σχεδίαση του αγώνα και η ένταση του ανέμου δημιούργησαν συνθήκες που απαιτούσαν από τα πληρώματα των σκαφών ιδιαίτερες δεξιότητες, συγχρονισμό και άψογη εκτέλεση των κινήσεων. Η μάχη για την πρώτη θέση άναψε αμέσως μετά την εκκίνηση μεταξύ των δύο πιο γρήγορων σκαφών του στόλου, «Βερενίκη» και «Μιχάλης». Το «Βερενίκη» πέρασε πρώτο τη γραμμή εκκίνησης ακολουθούμενο από το «Μιχάλης» που έκανε αμέσως την επίθεσή του με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να ταξιδεύουν αρκετή ώρα με μεγάλες ταχύτητες, μεγάλες κλίσεις και ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Μετά τη διέλευση της σημαδούρας Νο1 το πλήρωμα του «Βερενίκη» βιράρισε το μπαλόνι του, πλανάρισε στα κύματα και δημιούργησε σιγά σιγά μια διαφορά που διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα, μιας και το πλήρωμά του εκτέλεσε όλες τις κινήσεις χωρίς κανένα λάθος.  

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη και πλήρωμα τους Άγγελο Γκοτσίνα, Σπύρος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνο Μίαρη, Χρήστο Πριόβολο και Πόπη Σάνη.

2η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά, Παναγιώτη Τσίγκανο, Παναγιώτα Νικολάτου και Ειρήνη Νικολάτου.

 3η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος SIBA με κυβερνήτη το Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Κατσαρό, Θανάση Παπακωστόπουλο και Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο.

2η νίκη σκάφος OLEANDER με κυβερνήτη το Δημήτριο Τσελίκα και πλήρωμα τους Δάκη Ιωαννίδη, Γρηγόρη Δώση και Δημήτρη Παληάτσα.

3η νίκη σκάφος ΧΡΙΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη το Θεόδωρο Φωτόπουλο και πλήρωμα τη Χριστίνα Φωτοπούλου.

Ο επόμενος αγώνας του προγράμματος, ο αγώνας «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2008 και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/07/08 με διαδρομή ΟΡΤΣΑ-ΠΡΥΜΑ στον Πατραϊκό.


Αγώνας ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις 14 και 16 Ιουνίου (τριήμερο Αγίου Πνεύματος) πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2008 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, που ήταν αφιερωμένος στο Σάββα Γεωργίου, τον πρώτο Έλληνα ιστιοπλόο που διέπλευσε τον Ατλαντικό. Στον αγώνα συμμετείχαν 20 σκάφη.

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, κάθε χρόνο, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος μετακομίζει στα Τριζόνια, το γραφικό νησάκι απέναντι από την παραλία Σεργούλας. Είναι ένας αγώνας που συνδυάζεται με εκδρομή. Φέτος, ο αγώνας έγινε με πολύ δυνατούς δυτικούς ανέμους.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο Ρίο, γιατί δεν μας αφήνουν να περνάμε κάτω από την γέφυρα με τα πανιά. Ο λόγος, βέβαια, που δεν περνάμε με τα πανιά, τώρα που τα έργα έχουν τελειώσει και η κίνηση είναι λιγότερη, είναι ανεξήγητος. Ο άνεμος στην εκκίνηση ήταν μέτριος αλλά όσο πλησιάζαμε τα Τριζόνια δυνάμωνε και έφτασε μέχρι και 35 κόμβους. Οι τολμηροί που κράτησαν τα μπαλόνια, χωρίς ζημιές, μέχρι το τέλος κέρδισαν το σκέλος του αγώνα.

Η επιστροφή ξεκίνησε από τα Τριζόνια τη Δευτέρα στις 1.00 το μεσημέρι. Ο άνεμος εξακολουθούσε να είναι δυνατός από δυτική διεύθυνση αλλά δεν ξεπέρασε τους 25 κόμβους. Τα σκάφη πλέοντας όρτσα τερμάτισαν γρήγορα στο Ρίο.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναι.

Κατηγορία ORC International I

1η νίκη σκάφος ΩΚΥΡΟΗ με κυβερνήτη το Γεώργιο Λιόπετα και πλήρωμα τους Ευάγγελο Κερχουλά, Γιάννα Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνο Παλαπάνη και Ορέστη Λιόπετα.

2η νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη το Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Κωνσταντίνο Ραυτόπουλο, Σία Ραυτοπούλου, Βασιλική Ραυτοπούλου και Γιώργο Τσάνη.

3η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα την Παναγιώτα Νικολάτου.

Κατηγορία ORC International II

1η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Νέστορα Αντωνίου.

2η νίκη σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη το Δημήτρη Ράνιο και πλήρωμα τους Χρήστο Παναγόπουλο και Αριστείδη Σιμάκη.

3η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη το Γεώργιο Νικολόπουλο και πλήρωμα τους Δημήτρη Γεωργίου και Ανδρέα Μπαϊλό.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη το Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Αναστάσιο Φραγκόπουλο, Γεράσιμο Αποστολόπουλο, Χρήστο Καμίση, Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου, Μαρία Αποστολοπούλου, Χρύσα Καρύμπαλη, Γεώργιο Σταυρόπουλο, Αλέξανδρο Χορταρέα και Αποστόλη Παπαδόπουλο.

2η νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα τους Ειρήνη Βογιατζή και Ελένη Θεοδωροπούλου.

3η νίκη σκάφος ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ με κυβερνήτη το Βασίλη Τουλιάτο και πλήρωμα τους Νίκο Κακαβούλα, Δημήτριο Τσάπαλο, Ηλία Δημητρέλο και Σωτήριο Αθηνέλη.


Αγώνας ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΠΑΝΟΣ

Την Κυριακή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2008 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Ο αγώνας «Αντώνης Πεπανός», προς τιμή του Πατρινού Ολυμπιονίκη, κολυμβητή της Παναχαϊκής (Παναχαϊκού τότε) Αντώνη Πεπανού, που πήρε τη δεύτερη θέση στα 500 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, αποτελούνταν από μία ιστιοδρομία με διαδρομή Πάτρα – Λακκόπετρα – Πάτρα. Ένας αγώνας με μία πλεύση όρτσα και μία πρύμα, με λίγο αέρα και δυνατά ρεύματα.

Μετά από μία δύσκολη εκκίνηση, με 25 σκάφη να συνωστίζονται στη γραμμή προσπαθώντας να πάρουν πρώτα καθαρό αέρα, ο στόλος άρχισε να απομακρύνεται και να χωρίζεται στα δύο. Τα μισά περίπου σκάφη ανοίχτηκαν αναζητώντας «φρέσκο» άνεμο στον Πατραϊκό ενώ τα υπόλοιπα ακολούθησαν πορεία κοντά στη στεριά. Η τακτική αυτή αποδείχθηκε τελικά και η σωστή, αφού πολλά από τα σκάφη που στην αρχή προηγήθηκαν ακολουθώντας πορεία προς τα ανοιχτά, πέρασαν την σημαδούρα στην Λακκόπετρα χάνοντας αρκετές θέσεις και χρόνο. Η επιστροφή στην Πάτρα, με τον αέρα να σπρώχνει τα σκάφη δευτερόπρυμα με αρκετά χαμηλή ένταση, δεν επεφύλασσε καμία αλλαγή στη σειρά με την οποία τερμάτισε ο στόλος. 

Πρώτο πέρασε τη γραμμή τερματισμού το σκάφος Άλκηστις ακολουθούμενο σε μικρή απόσταση από τα σκάφη Iridini και Φοίβη.   

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International I

1η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά, Γρηγόρη Γρηγορόπουλο και Ηλία Αμπατζόγλου.

νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη το Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Χρήστο Αντωνίου και Βαγγέλη Σκόδρα.

νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη το Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Μπαλέρμπα και Γιώργο Τσάνη.

Κατηγορία ORC International II

1η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

2η νίκη σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη το Χρήστο Παναγόπουλο και πλήρωμα τους Αριστείδη Σιμάκη και Δημήτρη Ράνιο.

νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη το Δημήτρη Γεωργίου και πλήρωμα τους Γεώργιο Νικολόπουλο και Ανδρέα Μπαϊλό.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη το Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Αναστάσιο Φραγκόπουλο, Γεράσιμο Αποστολόπουλο, Ελένη Τσιάρα, Μαρία Αποστολοπούλου, Νίκο Μαρκαντωνάτο, Γεώργιο Σταυρόπουλο, Αλέξανδρο Κουντουριώτη, Αλέξανδρο Χορταρέα και Αποστόλη Παπαδόπουλο.

2η νίκη σκάφος SIBA με κυβερνήτη το Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Κατσαρό, Θανάση Παπακωστόπουλο και Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο.

3η νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα τους Νίκο Καλαντζή, Ειρήνη Βογιατζή, Ελένη Θεοδωροπούλου, και Μαρία Δραμισιώτη.

Επόμενος αγώνας του προγράμματος, ο αγώνας “ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ” το Σάββατο 14/6 και τη Δευτέρα 16/6 με διαδρομές ΡΙΟ-ΤΡΙΖΟΝΙΑ και ΤΡΙΖΟΝΙΑ-ΡΙΟ.


Αγώνας ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 17 και 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον υγρό στίβο του Πατραϊκού κόλπου ο δεύτερος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2008 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Ο αγώνας «Ηλίας Μιχαλόπουλος», αφιερωμένος στον αγωνιστή που με τον ηρωισμό του έσωσε από την καταστροφή το λιμάνι της Πάτρας τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1944, διήρκεσε δύο ημέρες και αποτελούνταν από δύο ιστιοδρομίες τριγωνικής διαδρομής. Ένας τεχνικός αγώνας με ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα πληρώματα των 23 σκαφών που συμμετείχαν.

Η πρώτη ιστιοδρομία το Σάββατο 17 Μαΐου ξεκίνησε μετά από ημίωρη αναβολή που έδωσε η επιτροπή αγώνα μιας και ο αέρας στο στίβο ήταν ελάχιστος. Η μικρή καθυστέρηση γέμισε ανυπομονησία τα πληρώματα και τους κυβερνήτες με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να εκκινήσουν πρόωρα και να εκτελέσουν ανάλογες ποινές. Η ένταση του ανέμου διατηρήθηκε αρκετά χαμηλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες για τα σκάφη. Οι εναλλαγές στις θέσεις από σημαδούρα σε σημαδούρα ήταν συνεχείς και η μάχη για την «κανονιά» διήρκησε μέχρι και τον τερματισμό. Πρώτο πέρασε την γραμμή τερματισμού το σκάφος Βερενίκη ακολουθούμενο σε μικρή απόσταση από τα σκάφη Nagissa και Iridini.   

Η δεύτερη ημέρα επεφύλασσε εντελώς διαφορετικές συνθήκες για τους αγωνιζόμενους, με τους ασκούς του Αιόλου να έχουν ανοίξει για τα καλά και την ένταση του Βοριά να ξεπερνά τους 25 κόμβους (6Β). Οι δύσκολες συνθήκες δεν επέτρεψαν σε αρκετά από τα σκάφη να συμμετέχουν ενώ όσα έδωσαν την μάχη για τη διάκριση, ακολούθησαν συντηρητική τακτική, ώστε να διαφυλάξουν πρώτα από όλα την ασφάλεια των πληρωμάτων και των σκαφών.

Οι απονομές των επάθλων έγιναν την Παρασκευή 23 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα διδασκαλίας του Ι.Ο.Π.. Την εκδήλωση ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση για την βελτίωση της οργάνωσης των αγώνων.  

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International I

1η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά, Παναγιώτη Χασαπόπουλο και Ιωάννη Βούλγαρη.

2η νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη το Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Μπαλέρμπα, Χρήστο Μπάμπαλη και Γιώργο Τσάνη.

3η νίκη σκάφος ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη και πλήρωμα τους Άγγελο Γκοτσίνα, Ιωάννη Κωββαίο, Κωνσταντίνο Μίαρη, Χρήστο Πριόβολο και Πόπη Σάνη.

Κατηγορία ORC International II

1η νίκη σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη τον Αριστείδη Σιμάκη και πλήρωμα τους Χρήστο Παναγόπουλο και Δημήτρη Ράνιο.

2η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη το Γεώργιο Νικολόπουλο και πλήρωμα τους Γεώργιο-Μάριο Αντύπα, Δημήτριο Γεωργίου και Ανδρέα Μπαϊλό.

3η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα τους Ειρήνη Βογιατζή, Ελένη Θεοδωροπούλου, και Νίκο Καλαντζή.

2η νίκη σκάφος SIBA με κυβερνήτη το Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Θανάση Παπακωστόπουλο και Ράνια Χριστιά.

3η νίκη σκάφος RESALTO με κυβερνήτη τον Ηλία Αλεξόπουλο και πλήρωμα την Αλεξάνδρα Κατριβέση.


Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ», Πάτρα-Μεσολόγγι

Είναι ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας που ανοίγει κάθε χρόνο την Ιστιοπλοϊκή περίοδο στον Πατραϊκό και περιλαμβάνει τις διαδρομές Πάτρα-Φίδαρης (12ν.μ.) και Μεσολόγγι-Πάτρα (16ν.μ.).

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα δοθεί το Σάββατο 19 Απριλίου (11π.μ.) μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στην Τερψιθέα. Η δεύτερη θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Απριλίου (12π.μ.) έξω από το δίαυλο Μεσολογγίου.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Έξοδο του Μεσολογγίου και αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων. Με το τέλος της πρώτης διαδρομής οι ιστιοπλόοι θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Μεσολογγίου, όπου θα γίνει η υποδοχή τους και η απονομή των επάθλων της 1ης Ιστιοδρομίας.


Διασυλλογικός Αγώνας Optimist - Laser 4,7 «ΗΡΩΕΣ 1821»

Με σημαντικές επιτυχίες επέστρεψαν από την Καλαμάτα οι αγωνιστικές ομάδες Optimist και Laser του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών που συμμετείχαν στο Διασυλλογικό Αγώνα Optimist - Laser 4,7 «ΗΡΩΕΣ 1821».

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ν.Α.Σ.Καλαμάτας ΑΙΟΛΟΣ το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου στην παραλία της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Σιμάκης κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Laser 4,7 και η Κωνσταντίνα Δανιά την 3η θέση στην κατηγορία Optimist Junior ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κατέλαβαν πολύ καλές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής Ολυμπιακού Τριγώνου του Ι.Ο.Πατρών Θεόδωρος Καλογερής και ο Έφορος Ολυμπιακού Τριγώνου Αριστείδης Σιμάκης.


20η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΟΝΙΟΥ 2008

Το πρόγραμμα της 20ης Δ.Ι.ΕΙ. που διοργανώνει φέτος ο Ι.Ο. Κέρκυρας έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008: Προσέλευση σκαφών

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008: Τελετή έναρξης

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008: 1η διαδρομή: Κέρκυρα- Λευκάδα

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008: Ελεύθερη μέρα στη Λευκάδα - Απονομή 1ης ιστιοδρομίας

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008: 2η διαδρομή: Λευκάδα - Ιθάκη

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008: Ελεύθερη μέρα στην Ιθάκη - Απονομή 2ης ιστιοδρομίας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008: 3η διαδρομή: Ιθάκη - Σάμη

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008: 4η διαδρομή: Σάμη- Ζάκυνθος

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008: Απονομές - Τελετή λήξης.


Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP

Στην πρώτη Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP που διοργάνωσε ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά στο κτήριο της πρώην Χαρτοποιίας Λαδόπουλου από 29/02 έως 02/03/08 συμμετείχε με περίπτερο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών. Στην έκθεση πέρα του περιπτέρου παρουσίασε δύο σκάφη Ολυμπιακού Τριγώνου, ένα όπτιμιστ και ένα λέιζερ, στο πανί του οποίου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες του Ομίλου. Παράλληλα, αναδείχτηκε και η οικολογική κατεύθυνση του Ομίλου μέσα από τις δράσεις για τη διάσωση των δελφινιών του Πατραϊκού και Κορινθιακού.

Ήταν μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου μας και ακόμα μεγαλύτερο το ενδιαφέρον τους για την εκμάθηση ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας και Ολυμπιακού Τριγώνου.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βλαστός, ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι της Νομαρχίας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Φούρας, ο πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Φλωράτος και κ. Καράβολας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αντζουλάτος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.