Επικοινωνία

Ζωντανή μετάδοση: Ναυτιλιακά έγγραφα και λοιπές υποχρεώσεις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 21:30, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Ναυτιλιακά έγγραφα και λοιπές υποχρεώσεις».
Η διάλεξη θα γίνει στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ομίλου από αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια μιας σειράς εκπαιδευτικών συνεδριών που έχει προγραμματίσει ο Όμιλος για τα μέλη του και τους απανταχού φίλους ιστιοπλόους. 

Το αντικείμενο της διάλεξης επιγραμματικά αφορά στα εξής: 
1/Ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά που υποχρεούται να διαθέτει ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής. 
2/Κατά τον έλεγχο της Λιμενικής Αρχής σε ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κυβερνήτη-ιδιοκτήτη, ώστε να είναι καθόλα νόμιμος. 
3/Είδη παραβάσεων που μπορούν να πιστοποιηθούν στον κυβερνήτη ενός ιδιωτικού ιστιοπλοϊκού σκάφους αναψυχής με τις αντίστοιχες ποινές-κυρώσεις. 
4/Τυχόν υποχρεώσεις έναντι της Λιμενικής Αρχής για το μικρό βοηθητικό φουσκωτό σκάφος (tender) που φέρουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη κατά τη διάρκεια των διακοπών. 
5/Διατάξεις και υποχρεώσεις των σκαφών αναψυχής που αφορούν την κίνησή τους κοντά σε ακτές και λουόμενους. 
6/Θεσμικά ζητήματα πάνω στο ναυτικό δίκαιο που αφορούν ρυμούλκηση, επιθαλάσσια αρωγή, αμοιβή (No cure no pay), ναυαγιαίρεση, υποχρέωση αρωγής, επίταξη. 

Το Amola (www.amola.gr), θεωρώντας το θέμα της διάλεξης άκρως ενδιαφέρον και με σκοπό να γίνει προσιτό σε όλους τους ιστιοπλόους, επικοινώνησε με τον ΙΟ Πατρών και ζήτησε να βιντεοσκοπήσει και να αναμεταδώσει ζωντανά την παρουσίαση, μέσω live streaming. 

Πώς μπορείτε να δείτε ζωντάνα την διάλεξη: 

http://amola.gr/live ή εναλλακτικά: http://www.twitch.tv/amolagr/ 

Για τους χρήστες tablet και smartphone συνιστούμε όπως εγκαταστήσουν την εφαρμογή «twitch tv» για να καλύτερη εμπειρία εικόνας και ήχου. Αναζητήστε το κανάλι «amolaGR» ή «amolagr». 

 

Watch live video from amolaGR on www.twitch.tv